top of page

7 tips voor de kampvalies


Vertrekt je oogappel binnenkort op kamp met de jeugdbeweging, sportclub of een andere vereniging? De kans is groot dat je al een lijstje hebt met wat er in zijn of haar koffer moet. Naast vers ondergoed, een tandenborstel en een stapel speelkledij, hoort daar voor sommige kinderen misschien wel persoonlijke medicatie bij. Maar ook als je lieveling geen vaste medicatie hoeft te nemen, stop je best enkele basics in zijn of haar kampkoffer. Met volgende tips zwaai je je kind met een gerust hart uit:

1. Spaar kofferruimte: EHBO laat je thuis

De kampbegeleiding heeft een EHBO-koffer gevuld met pleisters, brandwondenzalf, ontsmettingsmiddel, een thermometer... Deze zaken hoef je dus in principe niet zelf in te pakken. Meer plaats voor een extra propere onderbroek!

2. Muggenspul? Kinderspel!

Op warme zomeravonden - en al zeker op landelijke kampplaatsen - slaan de muggen toe! Jammer als de nachtrust van je kind na een drukke dag spelen wordt verstoord door irritante bezzzzzoekers. De oplossing: een goede muggenmelk of armbandje tegen deze lastige zoemers.

Muggenarmband

3. Voorkom pijnlijke voeten

Staat er een dagtocht of tweedaagse op het programma? De kans is groot dat er blaren (en dus pijnlijke voeten) op volgen. Vergeet daarom geen blarenpleisters in te pakken: van bij de eerste blaar, plakken maar!

4. We ♥ de zon...

En daarom smeren we! Een zonnecrème met hoge factor (liefst 30+) die waterbestendig is (tjah... waterspelletjes) is onmisbaar in elke kampkoffer. Toch iets te veel zon gezien? Dan kan een verfrissende aftersun verkoeling bieden. Er zijn tal van merken die 's zomers promo's aanbieden. Informeer je in de apotheek!

Smeren en hydrateren

5. Als het kriebelt

Ravotten in het gras, een spannend bosspel, op dagtocht, picknicken in de wei... In al dat groen schuilen allerlei beestjes en insecten. Die zijn op zich ongevaarlijk, maar kunnen zich wel laten voelen. Een insectenbeet brengt meestal wat onschuldige jeuk met zich mee. Er zijn een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die werken, maar met een tube anti-jeukmiddel is de jeuk nog sneller verholpen!

6. Geen teken van teken

Nog zo'n lieverdjes, recht uit het bos: teken. Die bijten zich graag vast op warme plekken als de lies, oksel, knieholte, achter het oor... Een insectenwerend DEET-middel, verkrijgbaar in spray, lotion, zalf... kan teken helpen vermijden. Komt je kind elke avond thuis slapen, check dan dagelijks op teken. Gaat je kind voor een langere periode op kamp, controleer dan meteen bij thuiskomst en hou een speciale tekentang, te koop in de apotheek, bij de hand. Hoe je een teek kan verwijderen met een tekentang, lees je hier.

7. Medische fiche

De kampleiding is verplicht van elk kind een medische fiche bij te houden met relevante info over medicatie, allergieën, specifiek dieet… Maak het de leiding makkelijk en vul de fiche zo compleet mogelijk in!

Vragen over bepaalde producten of medicatie op kamp?

We staan je met raad en daad bij!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page